Taito esillä-Lusikallinen luontoa näyttely

Taito esillä – lusikallinen luontoa -näyttely 23.8.-9.9.2023

Galleria Popper, Kilpisenkatu 9, Jyväskylä
Avoinna ke-pe 10–17, la 10–14

Galleria Popperin täyttävät viiden opiskelijan teokset pehmeistä ja kovista materiaaleista, joissa on lusikallinen luontoa, ripaus rohkeutta ja tunneittain taitoa. Näyttelyn tekijöitä yhdistää halu syventää osaamistaan erityisammatti- tai ammattitutkinnoksi KSL-opintokeskuksen ja Taitokeskuksen Jyväskylän ammatillisessa koulutuksessa Kivääritehtaalla.
Näyttelyn tekijöiden yhteinen inspiraation lähde on luonto ja valmiissa teoksissa luontoa on joko lusikallinen tai kauhallinen tai jopa koko annos. Yhtä kiehtoo pakkasyön revontulet ja syksymetsän sienet, toista poron sarvien graafisuus, kolmatta yökkösen kaipuu valoon ja neljättä simpukan kuoren sulkeutuneisuus ja viidettä kukkien monimuotoisuus. Luonto merkitsee eri asioita eri tekijöille, mutta yhdistävänä tekijänä ovat luonnon kauneus, sen monimuotoisuus ja vaihtelevuus. Niinpä kiinnostukset eri materiaaleihin voivat vaihdella samallakin tekijällä. Tänään voi kiinnostaa jalometallit, huomenna villa ja ylihuomenna keskiaikaiset taikamerkit. Innostuksen ja tekemisen mahdollisuudet ovat rajattomat.
Näyttelyssä ovat mukana Emilia Annetts (Tampere), Eeva Flyktman (Jyväskylä), Katriina Jokipelto (Uurainen), Minna Knutar (Teerijärvi) ja Eija Puolakka (Jyväskylä). Jokaisen teoksissa näkyy lusikallinen tekijän luonteesta joko väreinä, muotoina tai materiaalin käyttönä.