Popperin tuotteet esittelyssä 1: Kirjat

Päiväkirjaksi

Teen pikkuhiljaa sarjaa tänne blogiin, missä esittelen tarkemmin Popperin tuotevalikoimaa ja niiden valmistustapoja. Ensimmäiseksi valikoitui nämä ikisuosikit kirjat, mitkä ovat tyhjää täynnä. Niiden kansi on pellavalle piirretty ja maalattu, joita teen 30-50 kappaleen sarjan kerralla, muutama niistä on samaa mallia, mutta pääsääntöisesti jokainen syntyy hetkessä intuitiolla tuotettuna. Kuvissa, väreissä ja teksteissä elää minun sen hetkinen elämäni, missä tarvitsen vahvistusta, mikä asia on loistavasti.

Erilaisia tekstejä ja kuvia

Maalauksen jälkeen laitan kankaan alle vanun ja tikkaan sen kiinni pellavaan, tulee fiilis ”pehmeästä” kirjasta ja tuntu on ihan eri kuin pelkkä kangas kansipahvia vasten. Siihen loppuu minuu osuuteni. Kansipinon kanssa suuntaan matkani Jyväskyläläiseen kirjansitomoon, missä kannet saavat täytteensä. Paperiksi vähän paksumman plankon paperin, jos piirtää, käyttää tussia, ei kuva ole myös paperin toisella puolella. Sivut ovat ommellut, eli aukeavat hyvin, eivät irtoa toisitaan ja kirja pysyy menossa mukana vaikka jokapäivä.

Kansia eri aiheilla

Ensimmäiset kirjat 2000-luvun alussa tein niin että päällystin kirjakaupan valmiita kirjoja, mutta pian huomasin, että se työ kannattaa jättää ammattilaisille ja keskittyä itse siihen minkä osaa parhaiten: piirtämiseen ja maalaamiseen. Kirjoja on useampaa kokoa, eniten teen a5 kokoa, tilauksesta saa a4 ja ns. pitkulaa, mikä on a4 korkeussuunnassa poikki.

Kirjojen ostajat ovat näiden tuotteiden suola. Moni valitsee häntä koskettavan kuva tai tekstin. Toinen tekee päätöksen nopeasti, toinen puntaroi pitkään kannen merkityksiä ja piilomerkityksiä. Minulla on monta vakio asiakasta, tulevat samoille messuille ostoksille valitsemaan uutta esim. päiväkirjaa, kotona heillä saattaa olla monta jo täynnä elämän tekstiä. Valinnan tehtyään huikataan että: nähdään ensivuonna! Toinen asiakasryhmä tekee räätälöidyn kirjatilauksen, mikä kuva, mikä teksti, mitkä värit riippuen kenelle se tulee. Ajatelkaa, tyhjät sivut, merkityksellinen kansi saa aikaan kaikki tunneskaalat ihmisissä esiin, ihanaa. Pieni tuote, suuri merkitys!

Näitä on käytetty (nyt tulee piiiitkä lista): päiväkirja, ideakirja, kalenteri, vieraskirja, vauvakirja, talokirja, hääkirja, kihlajaiskirja, reseptikirja, moodboard, mökkikirja, eläkelahjakirja, yrityslahjakirja, puutarhapäiväkirja, kukkakirja ja niin edelleen.

Täältä nettikaupasta löytyy muutamaa kirjaa, mitä voi suoraan tilata. Jos muut aiheet mielessä, laita sähköpostia popper(at)popper.fi tai tekstiviesti 0400-914417, niin laitan kuvaa, mitä löytyy uniikkina varastossa. Tai tee tilaus, toimitusaika noin kuukausi kirjoilla.