Popper gallerian lokakuun näyttely KOLME

”KOLME” Popper galleria 4.10.-28.10.2023

KOLMEn käsityöläisen, Heidi Saarisen, Sari Linnan ja Riikka Helmisen, taidenäyttely Popper Galleriassa sisältää mm. teräsveistoksia, maalauksia ja tekstiilitaidetta – yhteisenä nimittäjänä luonto ja eläimet.
Alunperin taiteilijoita yhdistää opinnot Petäjäveden käsi- ja taideteollisessa oppilaitoksessa kymmenisen vuotta sitten. Käsillä on nyt kolmas näyttely tällä kokoonpanolla.

Popper gallerian näyttelyssä voi tutustua muun muassa teräsveistoksiin, maalauksiin ja tekstiilitaiteeseen, joiden yhteisenä nimittäjänä ovat luonto ja eläimet.
– Alunperin meitä yhdistää opinnot Petäjäveden käsi- ja taideteollisessa kymmenisen vuotta sitten. Heidi Saarinen opiskeli tekstiilipuolella ja me Sari Linnan kanssa puu- ja metallipuolella. Tämä on meidän kolmas näyttelymme tällä kokoonpanolla, kertoo taidekäsityöläinen Riikka Helminen.
Äänekoskella syntynyt, mutta nykyään Petäjäveden Kintaudella asuva Helminen kertoo, että hänellä on näyttelyssä eläinaiheisia metalliveistoksia.
– Inspiraatio töihin välähtää usein ihan noin vaan, vaikkapa lenkkeillessä metsässä, ja eläimiä ja luontoa seuraten.
– Saimme kasattua mielenkiintoisen ja hyvänmielen näyttelykokonaisuuden, josta varmasti jokainen löytää itselleen jotakin puhuttelevaa.
Heidi Saarinen on tuore designtekstiilien valmistaja. Häneltä näyttelyssä on esillä muun muassa ryijyjä, huovutus- ja tuftaustöitä.
– Annan luovuuden ja olemassaolevien materiaalien viedä töitäni eteenpäin, siksi työni ovat uniikkeja ja ikään kuin luonnoksia. Edellinen työ antaa aina ideoita seuraavaan ja pyrin laajentamaan omaa tapaani tehdä asioita, haluan haastaa myös omia mieltymyksiä jatkuvasti. Toivottavasti näyttelyssä vierailevat voivat kokea ja aistia elämyksiä, joita saan itse uppoutuessani lankojen ja värien maailmaan.
Kolmas näyttelyssä mukana oleva on Jyväskylässä asuva käsityömestari ja taidekäsityöläinen Sari Linna.
– Olen helposti innostuva tekijä ja kokeilija. Mieli ja kroppa pitävät monipuolisesta tekemisestä.
– Muutama veistos, maalaus, kirjottu työ ja uusia kokeiluja on näyttelyyn eksynyt.
Metsät, puutarhat ja luonto kaikkine olentoineen herättävät Linnan halun piirtää ja maalata.
– Nykyisestä hektisestä maailmasta pääsee irtautumaan kaikennäköisen taiteen avulla, myös luonto ja sauna auttavat siinä.
– Yhteisnäyttelyistä pidän erityisesti, koska ne korostavat kaikkien teosten parhaita puolia. Omista teoksista tulee joka kerta kuin uusia.