Open call KIERROS MYÖTÄPÄIVÄÄN näyttelyyn

Open call-KIERROS MYÖTÄPÄIVÄÄN-näyttelyyn

Hae mukaan näyttelyyn!

 

Näyttelypaikka:

Popper galleria

Kilpisenkatu 9

40100 Jyväskylä

popper@popper.fi

0400-914417

 

Näyttelyaika:

5.-27.4.2024

ke-pe 10-17, la 10-14

Avajaiset:

Pe 5.4.2024 klo 17-19

 

AIHE:

Kiertotalous

Kiertotaloudella tarkoitetaan sellaista tuotanto- ja kulutusmallia, jossa olemassa materiaalit ja tuotteet hyödynnetään mahdollisimman pitkälle lainaamalla, vuokraamalla, uudelleen käyttämällä, korjaamalla, kunnostamalla ja kierrättämällä.” Euroopan parlamentti

KENELLE:

Käsityöläiset, taiteilijat, luovan alan opiskelijat, osaavat tekijät

MÄÄRITELMÄ:

Hae mukaan yhteisnäyttelyyn, jos sinulla on yksittäinen tuote/teos (tai sarja), joka täyttää kiertotalouden määritelmät tai osan niistä. Näyttelyyn valitaan tuotteita/teoksia, jossa osa tai kaikki raaka-aineet ovat kierrätysmateriaaleja. Tuote/teos voi olla valmistettu myös jostain toisesta tuotteesta, teos on korjattu luovasti, tuote/teos on tehty kestäväksi ja pitkäaikaiseksi.

Tuotteen/teoksen valmistuksessa voi olla jo pitkälle suunniteltu tuotanto, tehty pidempää sarjaa yrittäjänä tai taiteilijana tai teet täysin ensimmäisiä kappaleita alan opiskelijana tai vahvana harrastajana.

Jokaisen teoksen oheen tulee infopaketti (tämä tärkeä osa näyttelyä) teoksen syntyajatuksesta, materiaaleista ja/tai valmistuksesta.

MIKSI:

Näyttelyyn osallistujana saat kokemusta yhteisnäyttelyyn osallistumisesta, voit myös halutessasi osallistua näyttelyn rakentamiseen. Saat valmistamasi työn esille ja sille yleisön. Näyttelyssä kävijät tutustuvat kiertotalous-ajatukseen tekijöiden välityksellä ajatuksella, että ”vanha” raaka-aine/materiaali ei ole roska.

Tilana on 38 m2 galleria-tila Jyväskylän keskustassa, Kilpisenkatu 9. Seinillä on 17 m taulukiskoa, sekä lattiaständejä löytyy useampaa eri korkeutta.

Mukaan mahtuu noin 20 tekijää/teosta/teossarjaa. Näyttely on myyntinäyttely halutessasi (provisio 20%), eli teosta ei ole pakko laittaa myyntiin.

Osallistumismaksu on 20 €, joka maksetaan Popperin kassaan teoksen tuonnin yhteydessä.

MITEN:

Laita kuva tai luonnos teoksesta tai kaiken kertova selvitys, millaisen työn haluat näyttelyyn. Kuratoinnissa korostuu laadukas työnjälki ja innovatiivinen ideointi. Kaikki hakemukset 29.2.2024 mennessä osoitteeseen popper@popper.fi. Laita sähköpostiin otsikkoon HAKEMUS ja oma nimesi