Marraskuun näyttely Popper galleriassa

Kahden taitajan näyttely avautuu Popper galleriassa ensi viikolla. Tässä infoja tekijöistä.

Tiikerinsilmä ja apassinkyynel-näyttely
8.11.-2.12.2023
Näyttelyssä esillä maalauksia sekä uniikkeja luonnonjalokivikoruja.

Avajaisia vietetään 11.11. klo 13-15.

Kaisa Lähteenmäki, korutaiteilija, Kangashäkki

Kaisa tuo vuosisatoja vanhat kiviamulettiperinteet tähän päivään. Yhdistämällä kiviä ja hopeaa syntyy voimakoruja, jotka tuovat iloa, rohkeutta ja sisäistä voimaa kantajalleen, lisäksi koruissa yhdistyy ajatus kivien erilaisista tasapainottavista ominaisuuksista. Ne auttavat löytämään omia kätkettyjä supervoimia. Luovuus ja materiaalit synnyttävät uniikkeja koruja, joiden inspiraationa ovat asiakastarinat, sekä materiaalien värit ja muodot. Halu kehittyä paremmaksi ja opetella erilaisia valmistustekniikoita, synnyttää uusia oivalluksia usein myös erehdysten kautta, koska materiaalilla, muodoilla ja tekniikoilla leikittely on osa valmistusmatkaa.
Kaisaa ja Tainaa yhdistävät yhteiset luovien alojen osaajien opinnot, sekä halu auttaa ihmisiä löytämään omien sisäisten voimavarojen äärelle. Näyttelyssä on Kaisan valmistamia hopeakoruja luonnonpuolijalokivistä ja kristalleista, sekä muutamia muita töitä.

Kaisa on lapin tuntureiden kasvatti, joka viettää päivittäin aikaa metsässä samoillen koiran kanssa. Luonto on rauhan tila, jossa luovuus ja inspiraatio syntyvät. Ne tulevat näkyväksi korujen ja joogaohjauksen muodossa.

Taina Kuittinen, kuvataiteilija, Jyväskylä

Taina tuo kuvallisen ilmaisun kautta näkyväksi tunnetarinoita, joissa muotojen ja värien maailma luo kerroksellisuutta ja syvyyttä teoksiin. Tunnetarinat syntyvät hänelle intuitiivisen tilan kautta, jotka tulevat näkyväksi aiheen ja materiaalien valinnan muodossa. Tainalla on voimakas yhteys luontoon ja tähän hetkeen.

Tässä näyttelyssä Taina tulkitsee kuvateostensa kautta yhteyttä omaan voimaan, joka on meissä, vaikka emme aina tunnista sitä. Voiman löytäminen on matka omaan itseen, rakkauteen.

Taina saa inspiraationsa liikkuessaan luonnossa koiransa kanssa, matkustelusta ja liikunnasta. Taina arvostaa ihmisissä herkkyyttä ja nähdyksi tulemista omana itsenään.