Juhlavuosi 2021 Popperilla osa 1

Popperin juhlavuosi 2021 alkaa ja talvi parhaimmillaan Jyväskylässä.

Popperilla on tämä vuosi juhlan paikka. Minulla on omat synttärit nyt helmikuussa, puoli vuosisata tulee täyteen ja syksyllä käsityöurani täyttää täydet 25 vuotta!! Juhliin siis on aihetta. Suunnitelmia olen kovasti jo tehnyt ja katsotaan mihin loppu vuodesta pääsen!

Minun urani sai startin vuonna 1991, kun lähdin opiskelemaan tekstiili-artesaaniksi Petäjävedellä. Haave oli aluksi opiskella taiteilijaksi, mutta käytännön ihmisenä totesin, ettei se riitä minulle vaan haluan tekemisilläni olevan muutakin käyttötarkoitusta, kuin roikkua seinällä taiteena. Joten tekstiili oli luontainen materiaali minulle, siitä voi toteuttaa taidetta, tekstiilejä sisustukseen, pienempiä käyttötuotteita.

Valmistuin vuonna 1994 ja samana vuonna synnytin rakkaan tyttäreni, mikä laittoi minut pariksi vuodeksi kotiin todella miettimään, miten lähden tulevaisuuttani rakentamaan. Pienokaisen kanssa kotona ollessa ajatukset kiteytyivät ja oma uniikki kädenjälki sai muotonsa. Ja onneksi sain itsekkin tuon kasvuajan, olin tuolloin vain vähän yli 20-vuotias pikku likka.

1996 kävin työkkärin yrittäjyyskurssin ja ystäväpiirissä 9 naista oli perustamassa Käsityöläisten Osuuskuntaa ja pyysivät minua toimintaan mukaan. Tottakai lähdin!
Osuuskunta Käenpiika oli minun 2 vuoden ”harjoitteluaika” yrittäjyyteen. Valmistin tuotteita tekstiilin ja keramiikan maailmassa. Keramiikka antoi 3-ulotteista toteutusta ja tekstiili taas ilmaisua piirtämällä, maalaamalla ja värien kautta. Tuona aikana omintakeinen piirustustekniikka kehittyi monien kokeilujen ja testien kautta. En halunnut käyttää kuvioinnissa seuloja tai sabluunoita, vaan saada tuotua kuvion piirtämällä ja maalaamalla suoraan kankaaseen.
Ja niin sielun syövereistä naivistiset hahmoni saivat tulla esiin ja todeksi.

1998 keväällä perustin oman toiminimen Popperin. Syksyllä menin alivuokralaiseksi tuttavani sisustus-käsityöliikkeeseen ajatuksella shopinshop. Ja sitä saikin asiakkaille selvittä, miten sellainen toimii, taisin olla ensimmäisiä niin toimijoita koko Suomen maassa. Siinä yhdistyi kahden yrittäjän voimavarat, työvuoroja jaettiin, että minä pääsin työhuoneelle piirtämään ja minä autoin myynnissä toista kaupalla.

2004 oli kuitenkin muutoksen aika ja oma liiketila Kirkkopuiston laidalla mahdollistui. Perustin Osakeyhtiön, otin liikekumppanin hoitamaan Popperin kauppaa ja uusien myyntikanavien etsimisen. Tuli apukäsien myötä mahdollisuus messuiluun ja jälleenmyyjien hankkimiseen. 2006 pääsi työhuone muuttamaan ihaniin Kivääritehtaan tiloihin, missä edelleen työskentelen.