Popperin tuotteet esittelyssä osa 4: Sisustustyynyt

Kaiken mallisia

Sisustustyynyt on ollut Popperin tuotannossa ihan alusta saakka. Niitä olen valmistanut monia eri muotoja, perus neliö, kaikki pitkulatyynyn eri koot. On pilven-, kuplan-, nurmikon-, kalan-, ympyrän mallisia tyynyjä tilaustyön ja mallistossa. Pellavaa ja puuvilla.

Tyynyllä saa ilmaistua vuodenaikaa, mielialaa, sisustustyyppiään. Ja se on helposti tyynyllä muutettavissa, ei tarvitse heivata pihalle koko sohvaa, muuttaa vain tyynyt ja fiilis kotona on ihan toinen. Ja kaappiin ne vanhat, mieli muuttuu taas joskus kuitenkin.

Elämän puheenvuorot

Muistoja tyynyistä

Tai oikeastaan asiakkaista, jotka ovat minulta tyynyn ostaneet, ihanat tarinat.

Eräs mies tuli ujona minun työhuoneelleni vuosia sitten, kyseli minua ja että minäkö näitä teen. Vaimo oli ostanut minulta pitkulaisen niskatyynyn itselleen. Miehen selkä oli tullut kipeäksi ja ainut tuki, mikä oli parhaan mallinen ja tuntuinen oli tuo minulta ostettu tyyny. Selkävaiva pikkuhiljaa parani, mutta tyyny ei enää palannutkaan vaimon käyttöön, vaan siitä tuli mieluisa tyyny miehelle. Siksi hän sinä päivänä seisoi työhuoneeni ovella, että sai vaimolleen ostettua uuden tyynyn ja pidettyä itsellään tuon mieluisan.

Isoäiti laittoi minulle viestiä koskien tyynyjä ja niiden valmistusta. Hän oli vuosia sitten ostanut pienelle lapsenlapselleen lahjaksi pitkulatyynyn. Ja siitä tuli hänelle niin rakas, että se on siitä saakka kulkenut lapsen mukana jokapaikkaan, sen pellavainen pinta kun on kuulemma aina viileä ja ihanan sileä. Nyt tuo tyyny oli kulmista kulunut täysin puhki, värit haalistuneet vuosien halauksista. Että mitäs nyt, huolisiko uutta tilalle, osaisinko tehdä uuden juuri samanlaisen kuvioiltaan ja väreiltään? Ja vielä, että kelpaako se vanhan kovasti rakastetun tilalle? Tein uuden ja tuloksia vielä odottelen peukut pystyssä.