Näyttely Höyry galleriassa

Näyttely Höyry-gallerian Kesätilassa Korpilahdella aukesi 8.8.2020 klo 12 ja on avoinna koko elo-ja syyskuun.
Syyskuussa galleria on suljettu maanantaisin, muutoin arkisin 11-17 ja viikonloppuisin 12-16.

Näyttely on yhteisnäyttely Pipa Rauhamäen kanssa. Molemmat teimme näyttelyyn täysin normaalista poikkeavia töitä. Haastetta tekemiseen ja omaan luovuuteen. Eteenpäinmenoa.

Käsityöläinen, tekstiilitaiteilija Anu Rinkinen ja kulttuurituottaja, kuvataiteilija Pipa Rauhamäki haluavat näyttelytöillänsä osoittaa, miten aikuinen nainen voi löytää aivan uuden näkökulman työhön, jota on vuosikymmenien ajan tehnyt oppimallaan äärimmäisellä pieteetillä ja tunnollisuudella. Väreillä leikkivä Anu Rinkinen luopuu väreistä, löytää itsestään yksivärisen, jopa värittömän puolen, ja huomaa sen riittävän harmoniseen tekstiilitaiteeseen. Tarkka ja tunnollinen Pipa Rauhamäki löytää itsestään uuden suvaitsevaisemman minän, joka hyväksyy ”virheet” ja huomaa lopputuloksessa kauneuden, jota ei aikaisemmin kauneutena olisi voinut hyväksyä.

Anu Rinkinen: ”Työni käsityöläisenä on leimautunut tiettyyn kuvio- ja värimaailmaan. Näyttelyiden avulla pääsen haastamaan itseäni täysin uusilla tekniikoilla ja toteutustavoilla. Tähän näyttelyyn haluan jatkaa muutaman vuoden takaista kokeilua, missä purin kangasta, käytin pelkkää piirtämistekniikkaa ja yhtä väriä. Jatkan samaa, lisäten erilaiset ompelutekniikat, kankaan laskostus, muodon muuttaminen ”irti pinnasta”. Pohjakankaina käytän pellavaa erilaisilla struktuureilla, mahdollisuuksien mukaan myös kierrätyskankaita.”

Pipa Rauhamäki: ”Tekstiilityöni teen kierrätysmateriaaleista: vanhoista farkuista ja liinavaatteista sekä kirpputoreilta löydetyistä langoista. Olen aina ollut tarkka ja huolellinen käsityöntekijä ja näissä töissä pyrin tietoisesti pois näistä ominaisuuksista. En tee ennakkosuunnitelmaa tai piirrä mallia, vaan annan mennä fiiliksen mukaan. Itse ompeleminen on se juttu, ei lopputulos. Doodlaan neulalla ja langalla, eli piirtelen, riipustelen omissa ajatuksissani käsin tai koneella kankaalle ja nautin tekemisestä. Opettelen hyväksymään epätäydellisen jäljen enkä pura yhtään pistoa. Lopputulokselta en odota mitään, mutta usein valmis työ yllättää epätäydellisellä ja rouhealla kauneudellaan – omalla tarinallaan.”

http://www.piparauhamaki.fi/