Designer´s day Jyväskylässä

Tulevana viikonloppuna on monta työhuonetta, putiikkia, galleriaa linkittynyt saman tapahtuman alle, tulkaa tutustumaan. Ohessa tapahtuman ideaa ja linkki faceen.

Designers’ Open Day on kesäinen pop up -tapahtuma Jyväskylässä lauantaina 15.6. klo 11-15. Innoittajana on Jyväskylässä 14.-15.6. järjestettävä 1st International Aino and Alvar Aalto Design Colloquium, minkä oheistapahtuma Open Day on.

Voit tutustua klo 11-15 omaan tahtiisi jyväskyläläisiin yrityksiin, joita yhdistää sana design. Kukin yritys esittelee omalla tavallaan toimintaansa, verstastaan tai myymäläänsä. Yritysjoukko on otanta alan osaamisesta Jyväskylässä.

Seuraa tätä Facebook-tapahtumaa ja Jyväskylän kaupungin tapahtumakalenteria, jonne täydennetään pop up -tapahtuman sisältöjä ja yhteystietoja.

Pop up -tapahtumassa ovat mukana seuraavat yritykset, lista voi vielä laajentua:

–Vuorensaku Guitars
”Eräs Suomen tämän hetken arvostetuimmista
mittatilaus- eli custom-kitaroiden valmistajista.
Nämä käsityönä tehdyt soittimet, perinteikäs mutta persoonallinen muotoilu ja kotimaisten materiaalien käyttö kiinnostavat sekä kotimaista että kansainvälistä asiakaskuntaa aina harrstajista ammatisoittajiin. Soittimet valmistetaan alusta loppuun Jyväskylän Nisulassa. Tervetuloa tutustumaan Soitinrakentajaan sekä hänen tuotteisiinsa.”
Nisulankatu 78, 40720 Jyväskylä (Oma sisäänkäynti
kellarikerroksessa)
050 3099438
www.vuorensaku.fi
contact@vuorensaku.fi
instagram.com/vuorensaku_guitars/
facebook.com/vuorensakuGUITARS/

–Päivi Hintsanen, kuvataiteilijan työhuone
”Keskellä Jyväskylää sijaitseva työhuoneeni on näyteikkunallinen liiketila, mutta pidän sitä lähinnä yksityisenä työtilanani. Silloin tällöin avaan ovet ja kutsun vieraat peremmälle tutustumaan teoksiini. Työhuoneeltani on myös mahdollista ostaa kuvateoksia sekä vedoksina että valmiiksi kehystettynä.”
Keskustie 21 (Lh2), 40100 Jyväskylä
www.paivihintsanen.fi
facebook.com/phintsanen

–Design Alonen / Samuli Alonen
”Pykälistö on Kulttuurikeidas Jyväskylässä keskustan kupeessa. Alueella on 1898-luvulla rakennettuja rautatierakennuksia mm. vanha ratavartijan vahtitupa, 1940-luvun junavaunuja, sekä Kari ja Samuli Alosen ateljeet. Vierailla on mahdollisuus tutustua veistosnäyttelyihin, valoveistospuistoon ja ateljeetiloihin, missä taidetta tehdään. Erikoisuutena on mahdollista kokeilla ratavartijan resinaa. Kahvila avoinna ja tarjolla myös Reipasta mieltä!”
Laukaantie 30, 40320 Jyväskylä
www.designalonen.fi
0400 121420

–Popper Design / Anu Rinkinen
”Ensin on ajatus, tekstin pätkä, filosofinen voimalause itselle ja toiselle sanottavaksi. Kuva piirtyy kankaalle mustana ääriviivana. Muutamalla naivistisella vedolla hahmo on luotu, sanottavat kirjoitettu. Värit jatkavat tarinaa. Popperin työhuoneella pääset näkemään nuo kuviot ja värit elämäniloisina tekstiileinä koteihin ja lahjoiksi. Tila on Tourulan Kuvataiteilijoiden tiloissa, työhuoneellani voi tehdä ostoksia kortilla tai käteisellä.”
Kivääritehtaankatu 6a 2 krs
40100 Jyväskylä
0400 914417
www.popper.fi
facebook.com/POPPERdesign
instagram.com/popperdesign

–Höyry-galleria / Ulla Huttunen, emali-info
Ulla Huttunen on koonnut emaloinnista infon ja kertoo työskentelystään emaloijana.
Korpilahden satama, Korpilahdentie 10
41800 Korpilahti
050 4121611
www.hoyrygalleria.fi/
facebook.com/Hoyrygalleria/

–Puusepän verstas, Emalipuu / Arto Salminen
Verstaallaan Arto Salminen sorvailee ja kertoo työstään.
Korpiahon koulu, Papinvuorentie 15
41800 Korpilahti
Korpilahden satamasta Korpiahon tietä 6 km. Kääntyy oikealle Papinvuorentie. Heti oikealla tulee (keltaokra) koulu, josta kääntyy oikealle pihaan tie. Kerrallaan verstaalle mahtuu 5 henkilöä.
www.emalipuu.fi

–Lankakauppa Titityy
Lankakauppa Titityy on oman alansa kärkiliikkeitä Euroopassa. Täällä näet usein neulojia viettämässä aikaa neuloen, kesällä neuletapaamiset ovat lauantaisin klo 12-15. Titityyn oma tuotemerkki, kotimainen neulelanka Tukuwool on valloittanut maailmaa jo muutaman vuoden ajan. Titityy järjestää myös Suomen ainoat Neulefestarit heinäkuussa 4.-7.7.
Toivolan Vanha Piha
Cygnaeuksenkatu 2, 40100 Jyväskylä
040 4874779
info@titityy.fi ~ www.titityy.fi ~ www.vanhapiha.fi
facebook.com/titityy.fi
instagram.com/lankakauppatitityy